Oficjalny dystrybutor marek:

avintage

climadiff

vin vin

 la Sommeliere

do kasy suma: 0,00 zł

ZŁOTE ZASADY PODAWANIA WINA

ZŁOTE ZASADY PODAWANIA WINA

Złote zasady podawania wina

1. Szacunek

Zawsze podawaj wina w odpowiedniej temperaturze, aby w pełni cieszyć się jego zapachem i bukietem. Jeśli serwowane wino  jest zbyt ciepłe, alkohol w winie ma tendencję do zgorzknienia, natomiast gdy podawane wino jest zbyt zimne, smak będzie zablokowany i znieczulony (uśpiony).

2. Serwowanie

Trunek należy wlać do szerokiego kieliszka (kształcie tulipana lub czary),  przeźroczyste szkło pozwala nam zbadać jego klarowność, kolor i płynność.

3. Czego należy unikać

Przed degustacją, należy unikać jedzenia lub picia które, może mieć wpływ na zmianę doznań (kawa, herbata, mięta, tytoń).

4. Powietrze - zapach

Nie zaleca się  używania perfumowanych świec, jedynie  perfum na sobie, gdyż ważna jest zdrowa, naturalna atmosfera podczas konsumpcji wina.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl